Over Boon & Knopers

Op deze pagina delen wij, Sander Boon en Frank Knopers, wekelijks een marktcommentaar met daarin onze visie op de belangrijkste trends en gebeurtenissen op het gebied van geld, goud en geopolitiek.

In een tijd van toenemende censuur en overvloedige informatie via social media en kunstmatige intelligentie is het nog belangrijker om betrouwbare bronnen te volgen. Sander Boon en Frank Knopers helpen u navigeren door deze verwarrende en soms onzekere tijden.

Op deze Substack pagina hebben we onze krachten gebundeld, waardoor een unieke combinatie van inzichten is ontstaan. Inzichten op historisch, economisch, (geo-)politiek, monetair, financieel en maatschappelijk gebied. Inzichten, voorbij de waan van de dag, gebaseerd op het verleden om het heden te verklaren en de toekomst te kunnen voorzien.

Onze analyses geven u de voorsprong die u nodig heeft om de toekomst met meer vertrouwen tegemoet te zien. We helpen u anders naar de wereld te kijken, zodat u betere financiële beslissingen kunt nemen en beter voorbereid bent op een tijd van grote verandering.

Abonneren?

Toegang tot de wekelijkse update van Boon & Knopers kost €9,95 per maand of €99,95 per jaar. U abonneert via betaaldienst Stripe, waarmee u toestemming geeft voor een automatische incasso.

Abonnees van Geotrendlines krijgen gratis toegang tot deze Boon & Knopers Substack. Wilt u niets van ons missen? Wilt u ook voorsprong door kennis? Overweeg dan ook een abonnement op Geotrendlines.

Over ons

Sander Boon

drs. Sander Boon politicoloog, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Na zijn studie werkte hij een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker bij denktanks en als onafhankelijk politiek adviseur. Sander is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

Sanders specialiteiten betreffen: geschiedenis, politieke economie, monetaire stelsels, financiële markten en hun onderlinge wisselwerking. Van 2012 tot 2018 was Sander chief economist en managing partner bij een Fintech bedrijf, een innovatieve software ontwikkelaar gespecialiseerd in het doorrekenen van macro-economische scenario’s op beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers. Hierbij werd gebruik gemaakt van ‘behavioral economics’ en van door Sander ontwikkelde trendanalyses en scenario-ontwikkeling in financiële markten.

Sander geeft geregeld presentaties en publiceert vaak in uiteenlopende media. Tevens ondersteunt hij een online interview platform, Cafe Weltschmerz, waarvoor hij deskundigen interviewt en ook zelf regelmatig als deskundige optreedt. Ook werkte Sander mee aan bestsellers Als de dollar valt (2007) en Overleef de kredietcrisis (2009).

In 2012 verscheen zijn boek De geldbubbel over ontwikkelingen in het internationale geldsysteem, de banksector en de politieke economie in de afgelopen honderd jaar. Hoofdthema is de toenemende verstrengeling tussen het politiek-bestuurlijke en financiële systeem, wat geleid heeft tot een opeenstapeling van financiële risico’s en uiteindelijk de kredietcrisis van 2007-2008. In 2020 zal er een nieuwe, geheel bijgewerkte druk verschijnen van De geldbubbel.

Frank Knopers

Frank Knopers (MSc) is afgestudeerd in bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Daarvoor kreeg hij in 2014 de Hoofbosch scriptieprijs. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich naast de aandelenmarkt ook gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem. En van daaruit verdiepte hij zich in economische, monetaire en geopolitieke ontwikkelingen.

In 2017 richtte Frank samen met Sander Boon Geotrendlines op, een nieuw platform dat de transitie in geld en geopolitiek volgt en de belangrijkste trends beschrijft en analyseert. Frank schreef jarenlang de wekelijkse nieuwsbrief van Holland Gold en richtte zich daarna volledig op Geotrendlines. Hij is een vaste gast in de wekelijkse podcast van Holland Gold.

Geotrendlines

Boon & Knopers is onderdeel van Geotrendlines. Met een abonnement op Geotrendlines krijgt u automatisch volledige toegang tot de Boon & Knopers Substack.

Wilt u meer weten over dit nieuwe platform of over Geotrendlines? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Subscribe to Boon & Knopers

Op deze pagina delen Sander Boon en Frank Knopers wekelijks een marktcommentaar met daarin hun visie op de belangrijkste trends en gebeurtenissen op het gebied van geld, goud en geopolitiek.

People

Sander is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op geopolitieke en monetaire trends en ontwikkelingen.
Frank Knopers (MSc) is afgestudeerd in bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management. Hij schrijft over economische en geopolitieke trends.